Praktische info

 


Goed om weten!


Bij uw aankomst zet u vlak achter de deur de elektriciteit op.  In de kleine kamer vindt U in de hoekkast onder de gasverwarmer de kraan om de watertoevoer open te zetten.
 

Allicht wenst U na de lange rit een lekker bad nemen.  Hiervoor dient U echter de gasverwarmer aan te zetten en deze vindt U ook in de kleine slaapkamer.  Vergewis U ervan of de schakelaar op ON staat... zet de schakelaar op de boiler op ON. 
Moest de druk beneden 1 bar zakken dan dient u onderaan de boiler de blauwe knop open te draaien en te zorgen dat de druk op  ongeveer 1,3  bar komt te staan.

IWanneer U bij uw aankomst de elektriciteit opgezet hebt functioneert de koelkast met diepvriesvak onmiddellijk zodat U de nodige dranken fris kunt gebruiken.   Indien u de koelkast en de droogkast buiten op het terras wil gebruiken dient u de stekker in de berging buiten op het terras in te steken

In de keuken vindt U een strijkijzer en naast de koelkast de strijkplank.
 

Het televisietoestel in de living werkt via de SFR-lifebox in de keuken. 

Je kan TV kijken via 1. SFR - 2. via de antenne van de Hameau - 3. via TV-Vlaanderen - 4. via parabool.
De bedieningsuitleg kan je vinden naast de TV.  


De apparaten worden enorm warm en daarom is het aangeraden de stroom te onderbreken met de aan en uitknop naast de tv..

Wil U de terrasstoelen en tafel bij uw vertrek naar België weer terug in de living plaatsen?
Een barbecue staat ter uwer beschikking. 
Deze vuilniscontainer wordt om de twee dagen leeg gemaakt.  Je kan boven sorteren: kranten en tijdschriften, glas, plastiek, en dan de oude container voor alles waar je geen blijf mee weet.
 

Een volautomatisch wasmachine kan ervoor zorgen dat uw bagage bij de terugreis netjes in uw valies terecht komt.
In de keuken vindt U een vaatwasmachine.    Je kiest het programma met de programmaknop en je laat het starten met de linkerknop
  
U vindt in de keuken ook een elektrisch fornuis met oven. 
De platen spreken voor zichzelf maar voor de oven moet u toch even aandachtig zijn.
U kiest op de linkerknop de ovenstand met de rechterknop de temperatuur. 
U dient echter binnen de 30 seconden de enterknop in te drukken zoniet zal het veiligheidssysteem van de oven in werking treden en zal de oven stil vallen.

Denk ook af en toe eens aan de planten in de tuin ?  Besproei ze regelmatig.  

Stijn is hier het zwembad aan het stofzuigen.  Om te kunnen stofzuigen moet de filter werken. Dompel de volledige stofzuigerdarm onder water zodat er geen lucht meer in de darm is.  Neem het uiteinde en steek hem achteraan in de skimmer.  Wil je stoppen met stofzuigen zet dan de filter af.
De zandfilter dient wekelijks of tweewekelijks 'gebackwashed' te worden.  Backwash betekent het verzamelde vuil in de filter verwijderen en zorgen dat de filter beter werkt.  Opgepast het water stroomt uit de filter(blauwe darm) en je dient nadien het zwembad weer wat bij te vullen.
Het is ook heel belangrijk dat u het zwembad een beetje onderhoud.  En hiermee bedoelen we vooral  stofzuigen en zorgen dat je 's avonds het zwembad met de 'bolletjesplastiek' afdekt.  Ook met de zeef het grootste vuil uit het zwembad halen.  In principe zal de automatische chloor en anti-alg toevoegmachine zorgen voor een proper zwembad en hygiënisch zwembad. 

     

 

Beide slaapkamers beschikken over airco zodat u ook bij heel warm weer van een verkwikkende nachtrust kunt genieten.  Let erop dat de afstandsbediening op 'cool' staat !

 

U heeft dit huis netjes betreden, het zou fijn zijn moest U het dan ook netjes verlaten...

Wij laten wat ... toiletpapier, koffie, suiker, zout,...... achter zodat je niet dadelijk naar de winkel hoeft... zorg jij daar ook voor?

 

Ons adres:
Le Hameau St. Lambert nr. 5 
06480 La Colle sur Loup  
France. 

Wij hebben daar een vast telefoontoestel met een internetaansluiting:
00 - 33 (0)493 32 56 44
Hiermee kan je zonder extra kosten naar alle vast nummers telefoneren in gans Europa
Ons thuisadres:
Wilfried & Marleen
De Koster - Snoeck
Beiaardlaan 1
(B) 1745   Opwijk (Mazenzele)

België


 telefoon: 00 - 32 (0)52  35 51 76
 GSM Wilfried: 00 - 32 (0) 473 11 62 93

GSM Marleen: 00 - 32 (0) 479 76 23 75
 e-mail adres: wilfrieddekoster@gmail.com en marleensnoeck@hotmail.com